lauantai 15. elokuuta 2015

Loppukesän lomailut

Onpa ollut kiireinen tämä kulunut kuukausi. Lähdin heinäkuun lopulla Joensuuhun, jossa lomailin lähes kaksi viikkoa. Sieltä tänne mukana saapui äitini, joka lähti tänään täältä vielä omalle lomareissulleen sekä muita sukulaisia. Tässä on ollut lomaa nyt vähän kaikilla, joten ollaan ehditty viettämään kunnolla yhteistä aikaa. Edessä on taas pitkä talvi ennen ensi kesää, ja näin ollen pitkiä vapaita ei ole vielä siis tiedossa, joten nyt on otettava niistä kaikki irti ennen arkisen aherruksen alkamista :)

Viime postauksessani puin kuvakriisiäni blogin suhteen. Nyt se tuntuu melkoisen typerältä ja turhalta draamailulta. En palaa siihen enää. Mutta minkä kirjoitin - sen kirjoitin enkä tekstejäni lähde pois pyyhkimään ;) Kuvaamisen opettelu vie aikaa, ja muokkaukseen saan apua vähän myöhemmin. Kyllä tämäkin tästä siis hiljalleen hoituu kuntoon.

Kulunut kuukausi on ollut todellakin vain pelkkää rentoutumista ja täyttä lomaa. Oon antanut kaikille paheilleni niin suuren vallan, että seurauksetkin ovat nyt näkyvissä. Rahapussi on hoikistunut kummasti, se on tartuttanut lisäkilot tiukasti kroppaani, mutta lohduttaudun sillä etten ole ainoa näissä semimorkkiksissani näin loppukesän korvilla rypevä syöppötuhlari :) En ole kohta kuukauteen harrastanut oikein mitään kunnon hikistä kaikki voimat pois-tyyppistä liikuntaa, syönyt olen ainakin kahden ihmisen edestä päivittäin ja lötköilyn tuloksena olo on kovasti turvonnut ja lihonut. Tuntuu kuin olisin saanut kymmenen kilon lisämassan kroppaani kaikesta tästä mättämisestä ja makoilusta, mutta onneksi vaaka näytti "vain" muutamaa lisäkiloa. Turvonneisuudesta päätellen nesteitä siitä on suurin osa, ja sehän lähtee muutamassa päivässä terveellisen ruokavalion, riittävän vedenjuonnin ja liikunnan avuin. Vihreä tee on hyvä lisä ja sitähän mulla kuluu yleensäkin ainakin pari kupillista päivään muutenkin. Kehtaako tässä salillekaan mennä, ennen kuin saan pöhötyksen pois. Aerobista vaan kehiin ja hiljalleen sitten painojen kimppuun. Enää ensi viikko on lomaa, sitten pääsee kunnolla kiinni arkeen. Tämä lomaviikko olkoon se nesteenpoistoviikko, jolloin puhdistaudun kaikesta töhnästä, mitä oon kehooni tuupannut. Ihan kotikonstein vain, en aio turvautua apteekin puhdistuskuureihin. Kuitenkin on ensi viikonloppuna jonkinlaiset lomanpäättäjäiset tiedossa ;) En jaksa ottaa näistä mitään suurta stressiä, koska nämä jutut on helposti korjattavissa. Ja kaikki tämä kuuluu kesään, kenenkään ei kannata antaa huonon omantunnon kolkuttaa ainakaan liikaa. Kesät ovat aina niin lyhyitä, joten antakaa palaa vaan, jos pystytte arjen koittaessa painamaan jarrut pohjaan :)

Toinen paheeni shoppailu on myös lähtenyt lapasesta ja tein aika paljon niin sanottuja heräteostoksia kuukauden aikana. Menköön kesän piikkiin sekin. Käytiin viime maanantaina pitkästä aikaa Vantaan Ikeassa. Siitä on 11 vuotta kun olen viimeksi siellä kierrellyt. Kuopiossa käytiin kolme vuotta sitten. Sinne pääsi nyt sitä karmeaa hellettä pakoon, sisällä oli ihanan viileää eikä olisi halunnut lähteä pois ollenkaan. Mitään varsinaista asiaahan sinne ei ollut, tuli vain ajatus, että olisi kiva käydä katselemassa ja hypistelemässä. Tein kyllä kivoja löytöjäkin, joita en sitten lopulta voinut vastustaa...


Yritin etsiä juurikin niihin vihreä tee-hetkiini sopivaa, puolen litran tai suurempaa mukia. Kotona mulla on jo pari hyvää, jotka ovat tavallista isompia, mutta niihin ei taida ihan puolta litraa mahtua. Mitä suurempi - sitä parempi. Tämä tarttui mukaan, vaikkei kokonsa puolesta ollutkaan ihan sitä mitä etsin. Vaihtelu joka tapauksessa virkistää. On hyvä olla monta vaihtoehtoa mistä valita. Ei tarvii jatkuvasti olla kuppia täyttämässä. Saa aamulla selata Facebookia ihan rauhassa ;)


Pyörähdettiin myös lasten Ikeassa ihan pikaisesti. Mä olen siitä ehkä omituinen aikuisikään ehtinyt, että rakastan pehmoleluja edelleen :) Kellarissa on niitä useita, jotka ovat olleet mulla lapsuudesta saakka. Aina välillä on kiva päästä ostamaan niitä lisää, kun jotain sattuu kohdalle. Saa pitää lapsellisena, mutta mä en tätä häpeile. Niitä olisi kiva pitää sängyllä koristeena, jollain tavoin ne tuovat kodikkuutta ja lisäävät ainakin mun viihtyvyyttä kovasti. Mun täytyy kyllä myöntää, että tuon pehmohiiren ostopäätöksen hetkellä ajattelin lastani nukkumassa sängyssään se kainalossa. Täällä on pehmolelujakin odottamassa, tulisitpa jo pikkuinen. Siihen asti hiirulainen saa toimittaa virkaansa mun sängyn asukkina.
Sain lapsena ukiltani lahjaksi suuren koirapehmolelun, joka muistuttaa täysin perhandilaista. Se on edelleen tallessa ja odottaa pääsyä omien lasteni unikaveriksi. En uskalla tuoda sitä kellarikomerosta sisälle vaikka mieli kovasti tekisi, koska se saisi luultavasti osumaa Oonan hampaista ainakin jossain vaiheessa kun se aloittaa ne rajummat leikit.

Ja tällä kertaa testattiin myös ekaa kertaa Ikean herkkuja.Kaikki, siis ihan jokainen kehuu noita Ikean lihapullia, jotka kertoo niitä syöneensä. Odotin, että niissä olisi jotain erikoista, mutta mielestäni ne ovat ihan tavallisia lihapullia. Hyviä, mutta ei nyt ainakaan omiin makuhermoihini ihan ylistettäviä kuitenkaan. Voisin syödä toistekin. Shoppailusta väsyneenä ja herkuista ähkyssä oli hyvä palata kotiin.

Tein koruostoksiakin jossain vaiheessa tämän parin viikon aikana. Osa on Itiksen kultaliikkeestä, jonka nimi ei nyt ole tarkassa muistissa, osa taas Kaaren Kultajousesta. Kaikki täysin suunnittelemattomia ostoksia, mutta oon todella tyytyväinen. Kaikki omistamani korvikset ovat suuria ja roikkuvia, pienet ovat hävinneet mikä minnekin ja toisissa on vain yksi pari korviksia tallella. Toivottavasti nämä säilyy. Sormuksen pitoakin täytyy vähän opetella uudelleen, siitä on vuosia kun oon viimeksi sellaisella sormiani koristellut.


Ja Hakaniemestä torilta vielä pakollinen ostos: Lauttasaari-muki. Omasta asuinpaikastani on tehty myös vastaavanlainen, mutta sitä ei ollut juuri nyt saatavilla, joten halusin Laru-aiheisen. En voinut jättää sitä hankkimatta, olisi jälkeenpäin harmittanut. Rakastan edelleen Lauttasaarta, vaikka sieltä kamalan muiston sainkin ja liikun siellä aina sydän kurkussa asti hakaten. On se silti niin ihana paikka.Kävin alkuviikolla jo koululla tapaamassa opinto-ohjaajaakin opintojeni suunnittelun merkeissä. Keskityttiin lähinnä jatko-opintoihin, kun en ollut täysin varma siiitä, mihin kannattaisi hakeutua jotta saisin mahdollisimman hyvän koulutuksen mainosalaa ajatellen. Palaan näihin hieman myöhemmin, ja selvittelen toki asioita lisääkin. Tavoitteita ja unelmia kohti tässä joka tapauksessa mennään ja mieli on avoin ja valoisa noiden suhteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti