keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Loppusuoralla

Raapustin tänne postauksen edellisenä iltana. Päädyin kuitenkin sen poistamaan koska tajusin, että olin ehkä avautunut liikaa liian henkilökohtaisesta asiasta. Yleensä en koskaan poista mitään - minkä kirjoitin sen kirjoitin, mutta koska tähän kyseiseen tekstiin sisältyi myös toisen henkilön mielipiteitä vaikkakin ihan todellisia, koin jälkeenpäin ettei niiden jakaminen niin yksityiskohtaisesti tainnutkaan olla järkevää. Joten tehdään uusi postaus ilman henkilökohtaisempaa osiota.

Tänään menee nyt piinapäivä numero yhdeksän. Oireistoa on jonkin verran mutta en tiedä, onko se kuviteltua vai todellista. Aina kun tunnen jotain, ajattelen sen ehkä olevan vain niin sanottua haamuoirehtimista. Olen joskus aiemmin lukenut piinapäivien oireista ja pohdin, toivonko niitä vain niin paljon vai voisiko kehoni kertoa jostakin muutoksesta.

Se, mikä on täysin varmaa on huimaus. Sitä on nyt jatkunut viime loppuviikosta tähän hetkeen saakka. Varsinkin esimerkiksi sohvalta ylös noustessani tunnen sitä selvästi, tai kumartuessa ja siitä suoristautuessa. Tällainen kuuluisi asiaan tavallisesti, jos olisin syönyt jotenkin huonommin. Mutta ruokavalioni on ollut nyt piinapäivien ajan täysin normaali, joten siitä se ei johdu. Vesi maistuu yhä jäillä ja ilman, mutta se on liikunnan tuottamaa nesteytyksen tarvetta. Lauantai-iltana tuli saunoessa heikko ja huono olo, oli pakko lähteä kesken pois. Sellaista en ole koskaan ennen kokenut. Pystyn istumaan saunassa vaikka ja kuinka kauan ilman että tuntuu missään. Tämä vähän herätteli, mutta olo kohentui kohtapuolin siitä, kun pääsin vilvoittelemaan viileän suihkun alle. Tämä huimaus on se, joka ehkä pitää vielä jonkinlaista pientä toivoa yllä, mutta yritän olla senkään perusteella toivomatta liikoja. Yksin se ei vielä tarkoita mitään.

Alavatsanippailuja polttavana on välillä ollut. Tein lisää selvitystyötä ja huomasin, etteivät kuukautismaisetkaan vatsakivut välttämättä sulje raskautta pois, joten sen perusteella ei kannata tehdä johtopäätöksiä suuntaan tai toiseen.

Mutta ne yleisimmät: Ylitsepääsemättömältä tuntuva väsymys, jatkuva kuvotus ja toisaalta myös nälkä, rintojen kipeytyminen ja mielialan vaihtelut puuttuvat kokonaan. Eihän niitäkään kaikilla ole heti, toisilla ei lainkaan mutta kun ottaa huomioon lähtötilanteeni tässä inseminaatiossa uskon kyllä vahvasti, että sieltä se kierto taas alkaa alusta. Siihen olen alkanut jo valmistautumaan ja tehnyt suunnitelmia jo seuraaville piinapäiville. Uusi tuleva inseminaatio on jo vahvasti mielessä.

Ja mikä on sitä kuviteltua tai josta en ole varma? Viime päivinä on usein tuntunut närästyksen tunnetta. En tarkalleen tiedä millaista närästys on, koska en ole sellaista aiemmin kokenut. Mutta luulen tämän olevan sitä: Jossain kurkun ja rintakehän välimaastossa sisälläpäin tuntuvaa polttelun, kirvelyn ja kiristävän tunteen sekaista jäytämistä. Täytyy laittaa merkille väheneekö tämä kun uusi kierto alkaa. Muutama päivä sitten siivosin kissojen hiekka-astioita. Haju tuntui jotenkin tavallista voimakkaammalta ja kerran olin lähellä yökätä sen johdosta. Tämä voi olla vain haavekuva: Olen joskus miettinyt, mahtaako tuo olla raskausaikana hajuaistiherkkyyden vuoksi kovinkin hankalaa puuhaa. Ja nyt sitten alitajuisesti toivoin sen tuntuvan hankalalta, mikä aiheutti ällöttävän hetkellisen reaktion.

Löysin eräästä blogista vinkin kuningatarhyytelökapseleista. Suunnittelin niitä ensi kiertoon, ja laitankin ne pian tilaukseen. Jos ne ehtisivät jo kp1 postissa, voisin syödä yhden kuurin jos siitä vaikka olisi apua. Tämä herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan, mutta kaikki keinot on hyvä ottaa käyttöön. Jospa ne avustaisivat hedelmöittymistä ja kierrossa olisi asiat paremmin kuin nyt tässä näytti olevan.

2 kommenttia:

  1. Meinaatko odottaa sinne kahden viikon kohdalle vai testaatko aikaisemmin? Mä sain plussan viimeksi kp 10, en malttanut odotella. Jännittää sun puolesta…oireet viittaa kyllä plussaan :) Pidän peukkuja!

    VastaaPoista
  2. Mulla on testipäivä 14. syyskuuta. Aion odotella sinne ja testaan vasta, jos uusi kierto ei ala kuulua. Odotan sinne asti koska jotenkin sen negatiivisen testin tekeminen tuntuu sellaiselta, että sitä haluaa vain välttää viimeiseen saakka. Nämä oireet on kyllä mielenkiintoisia. Tänään on ollut heikko ja jotenkin suoraan sanottuna krapulainen olo, vaikken alkoholiin ole koskenutkaan. Toivoisin kyllä, että jatkuisi huomennakin niin saattaisi olla jotain toivoa. Mutta katsotaan nyt vielä :)

    VastaaPoista