perjantai 13. tammikuuta 2017

Ensimmäinen lääkkeellinen

Se pyörähti tänään kolmas yrityskierto käyntiin. Ensimmäinen lääkkeellinen, jos nyt ei viime yrityksen Pregnyliä lasketa mukaan. Kivut palasivat kuvioihin, kun Gelee royale jäi pois jo noin kuukausi sitten. Buranan voimin tästä selviää hyvin - vaikkakin aloin miettiä, että oliskohan Panadolilla ollut fiksumpaa sittenkin koittaa lievittää tätä vatsasärkyä. No huomisen päivän kärvistelen vaikka kuumassa suihkussa, sit on taas tämän kierron osalta se vaiva läpikäyty :)

Varasin tänään klinikalta ultra-ajan, joka on viikon päästä maanantaina eli kp11. Lopetettuamme puhelun hoitaja soitti vielä perään hetken päästä. Hän halusi vielä kerrata Letrozolen käyttöohjeen ja määrän. Siitä meillä jo lääkärin kanssa olikin puhetta viime ultrareissulla ja kaikki oli mulle selvää, mut hyvähän se toki oli että varmisti kaiken olevan tiedossa ja kunnossa :) Hain iltapäivällä apteekista 30 tabletin pakkauksen ja siitä sitten aloitan huomenna niitä napsia. Aamuin illoin menee 2,5 mg viiden päivän ajan. Sitten 23. päivä jännätään jo heti aamusta mikä on tilanne rakkuloiden osalta.

Koska lääke on täysin vieras, sen ottaminen hieman jännittää. Ensiksikin se, millaisia sivuvaikutuksia se tuo mukanaan - jos tuo. Heitteleekö mielialat, tuleeko kylmiä ja kuumia aaltoja, ilmeneekö pahoinvointia, väsymystä tai muuta vastaavanlaista pientä sivuoiretta. Toinen juttu mikä mietityttää on, että jos lääke ampuukin yli ja kasvattaa useamman kuin kaksi rakkulaa. Mulle on jäänyt käsitys, että kahdella kasvaneella rakkulalla hoito voidaan vielä tehdä, mutta jos niitä on enemmän ei monisikiöraskausriskiä hedelmöityshoidoissa oteta. Jos follit nyt kovastikin innostuvat paisumaan, menee tämäkin kierto ohi. Mutta en mieti sitä nyt sen enempää koska turha vatvominenhan ei niitä hillitse. Viikon päästä totuus valkenee ja tehdään lisäsuunnitelmia vasta sitten jos on tarvetta. Siihen asti mennään rauhassa eteenpäin.

Sain marraskuussa klinikalta reseptit sekä Letrozoleen että myös Pregnyliin. Jälkimmäisen jätin vielä apteekkiin sillä ajatuksella, että jos en sitä tarvitsisikaan. Jotenkin tuntuu, etten sitä halua. Viime yrityksessä se lyhensi 14-päiväisen luteaalivaiheeni 12-päiväiseksi (mikä on vielä ihan toimiva väli, mutta en silti haluaisi sen lyhenevän turhaan). Tämän lisäksi sain kokea sen samanlaisen oudon olon, mikä tuli ekassa luomuyrityksessäkin. Koen, että tuo Pregnylin sisältämän raskaushormonin tuoma olo vain hämäsi mieltä viimeksi, enkä siksikään mieluusti sitä pistäisi. Toki otan jos on pakko, mutta toivon bongaavani ovulaation ilmankin. Luteaalivaiheen lyhyyden, sekä oloja lukuunottamatta oireettomien piinapäivien jälkeen alkoi tuntua, että jos koko piikki pienentääkin mahdollisuuksiani raskautua, jos vaikutukset ovat jotenkin niin yksilöllisiä. Jos luomukierrossa kemiallinen raskaus onnistui, niin sellaisia kohtaan jäi luotto nyt suuremmaksi kuin Pregnylillä avustettuja kiertoja. Katsotaan kuinka tämä lopulta menee. Hoitaja kehotti aloittamaan ovulaatiotestaamisen jo viikon päästä sunnuntaina. Letrozol voi aikaistaa ovulaatiota, ja nyt pyritään siihen ettei se menisi ohi. Voi siis olla, että pääsen yrittämään jo aiemmin mitä kuvittelin, kun laskin inseminaation olevan 27. päivä kuluvaa kuuta.

Alan nyt viettämään rauhallista viikonloppua ja valmistautumaan tulevaan. Tein intialaista kanaa, laitoin reilusti valkosipulia ja tupla-annoksen chiliä. Käyn lenkkeilemässä ja rentoudun saunassa. Käydään pyörähtämässä keskustassa ja ehkä jossain lasillisella tai syömässä. Kerään kaikkea sellaista kivaa ajanvietettä, mikä rentouttaa sekä mieltä että kroppaa, tuo positiivista energiaa ja valmistaa hyvällä tavalla tulevaan ultraan, itse inseminaatioon ja piinapäiviin. Pian sitten jo selviää, mitä sanoo kolmas kertani.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti sanoisi toden :) Tsemppiä tähän kiertoon!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Toivotaan että tulos olisi eri kuin aiemmissa yrityksissä :)

  VastaaPoista
 3. Todella paljon tsemppiä tähän kiertoon! Me todellakin piinaillaan sitten samoihin aikoihin, mulla inssi osuu 24-25.1 tienoille. Mä niin soisin jo meille molemille plussat.

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Me ollaan todella ne ansaittu (no kukapa ei tietysti olisi... :)). Suurinpiirtein samoihin aikoihin hoidotkin meillä. Taas jännittäviä aikoja mennään.

  VastaaPoista