keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Se kuuluisa kolmas kerta

Todenko sanoo? Ja jos niin mikä on se totuus?

No se selviää parin viikon kuluttua. Tänään tehtiin kolmas inseminaatio. Saavuin klinikalle ajoissa, mutta ajat olivat myöhässä ja odottelinkin reilut puoli tuntia ylimääräistä ennen kuin pääsin toimenpiteeseen. Ehdin jo miettiä, että olinkohan muistanut ajan tai päivän väärin, mutta lopulta olin onneksi oikealla hetkellä paikanpäällä.

Lääkäri oli taas uusi, jota en ollut aiemmin tavannut. Kaikki sujui jälleen kuitenkin hienosti alusta loppuun, ja käynnistä jäi kaikin puolin hyvä mieli. Ensin ultrattiin. Kohdun limakalvo oli 9,5 milliä ja lääkärin mukaan hyvän paksuinen. Yksi johtofollikin sieltä löytyi, jolla oli kokoa mahtavat 23-24 milliä. Sitä kummastelin ihan ääneen, koska varmaan ikinä en ole saanut kasvatetuksi niin isoa follikkelia. Letrozolilla on epäilemättä osuutta asiaan ja hyvä että se on toiminut toivotusti.

Tein aamulla ovulaatiotestin. Tällä kertaa kaapista löytyi vain liuskatestejä ja niihin oli luottaminen. Nyt, kun opin käyttämään kamerasta sopivia asetuksia, onnistuu myös testien kuvaaminen helpommin sillä edellytyksellä, että valaistus on kunnossa ja kissat mahdollisimman kaukana kuvauspaikalta. Parvekkeelta sain hyvät ja tarkat kuvat aikaan. Testiliuska näytti hyvin haaleaa viivaa josta päättelin ovulaation tapahtuvan vasta huomenna. Arvoin että ehtisinkö vielä apteekkiin ennen klinikalle menoa mutta päädyin ratkaisuun, että menen sinne sitten kotiuduttuani inseminaatiosta ja haen Pregnylin, kun se nyt kerta tarviikin sitten kuitenkin pistää, ja hoidetaan asia samantien pois alta heti kotona. Ennen ultraa lääkäri arveli, että klinikan jääkaapista luultavasti löytyy tuo lääke, että homma voidaan hoitaa jo siellä. Mutta ultrassa selvisikin sen verran, että tuo rakkula oli ihan juuri puhkeamassa. Jos ei jo toimenpiteen aikana niin heti pian sen jälkeen se tapahtuu. Näin ollen Pregnyliä ei tarvittu ja hyvä etten lähtenyt sitä enää erikseen aiemmin ostamaan. Säästyinpähän ylimääräiseltä kiireeltä ja sohlaamiselta :)

Mietittiin syytä ovulaatioliuskan haalealle viivalle. Lääkäri epäili, että hormonipiikki on yön aikana käynyt korkealla ja testi näytti tuota haaleaa hormonipitoisuuden laskuvaiheessa. Joskus lh-pitoisuus on erittäin nopea liikkeissään, eikä sitä aina välttämättä vain bongaa oikealla hetkellä. Jokatapauksessa se on ultran mukaan varmaa, ettei rakkula enää montaa tuntia paikallaan pullistele :) Seuraavalla kerralla, milloin se sitten ikinä tapahtuukin, tilaan Raskauskeijusta digitestejä Ja ajoitan testaamisen hyvin aikaiseen aamuun. Siten varmistan ettei ovulaatio mene ohi. Jos olisin mennyt inseminaatioon huomenna, olisin ollut jo myöhässä ja hyvin kasvanut folli olisi mennyt hukkaan.

Kysyin vielä taas varmistukseksi lääkäriltä, ettei mitään (lähinnä nyt vauhdikkaampaa liikuntaa) normaaliin elämään liittyvää tarvitse varoa piinapäivien aikana, ja ihan tavallisesti tässä voi päiviänsä viettää. Juttu kääntyi vitamiineihin joista lääkäri kysyi, olenko käyttänyt raskaana oleville suunnattua monivitamiinivalmistetta. En ole käyttänyt, ja kerroin syöväni tällä hetkellä vain foolihappoa 400 mg / päivä. Monivitamiineihin hän kehotti siirtymään kunhan foolihappokuuri on syöty "Sitten alkuraskausaikana". Totesin, että katsotaan nyt, jos tässä joskus siihen asti pääsee niin täytyy siirtyä. Vielähän ei tiedetä kuinka tässä käy, olkoonkin lähtötilanne kuinka hyvä tahansa - hyvät olosuhteetkin voivat pettää pahemman kerran. Ei mennä vielä asioiden edelle, päivä kerrallaan ja ilman liian suuria odotuksia. Mitä tahansa voi tapahtua tai olla tapahtumatta. Mennään nyt läpi ensin nämä piinapäivät, olkoon se ensimmäinen tavoite, sitten sen näkee millainen tie on edessäpäin.

5 kommenttia:

 1. Nyt kuulostaa kyllä mielettömän hyvältä, nyt sen täytyy onnistua! :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa otolliselta ajoitukselta! Täällä on kaikki peukut pystyssä. Tsemppiä piinapäiviin! :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä :) Mulla ainakin letrotsoli nopeutti LH-piikkiä merkittävästi ja jos olisin toiminut orjallisesti klinikan ohjeiden mukaan, olisi inssi mennyt päivää pidemmälle ollen auttamattomasti myöhässä. Tikutus aamuin+iltapäivin pelasti tilanteen.

  Toivottavasti nappiajoituksen ohella siellä kaikki sujuu mallikkaasti ja tällä kertaa lykästää :) Tsemppiä piinapäiviin!

  VastaaPoista
 4. No nyt me mennään ihan käsi kädessä eteenpäin :D Mullakin oli tänään 23 mm munis! Hyviä piinapäiviä sulle! Meillä molemmilla on nyt kaikki mahdollisuudet plussaan, pidetään peukkuja.

  VastaaPoista
 5. Jännittävää! Tsemppiä odotteluun! :)

  VastaaPoista