perjantai 29. syyskuuta 2017

Syksyn uurastus ohi

Huh huh. Nyt täytyy sanoa, että oon todella, siis aivan todella helpottunut että kirjoitukset ovat puoliksi ohi, tyytyväinen saavutukseeni ja onnellinen juuri alkaneesta lomasta.

En tiedä millaisia kokemuksia muilla on ollut, mutta itse huomaan että kirjoituspäivät ovat olleet melkoisen rankkoja. Kun istut kahdeksan tuntia paikallaan, poistumatta huoneesta tai edes nousematta kertaakaan seisomaan, teet tauotonta ajatustyötä ja kirjoitat pieniä taukoja lukuunottamatta, se vie mehut täydellisesti. Kotiin tullessa pää on kokonaan tyhjä ja väsyttää niin ettei silmät meinaa pysyä auki ollenkaan. Mutta se on mahtava tunne. On mieletöntä huomata, että on juuri saanut päätökseen jotakin merkittävää jolla on vaikutuksensa myös vielä tulevaisuudessakin. Nyt, kun puolet kirjoituksista on taakse jäänyttä elämää, seuraavat ja viimeiset ovat vasta maaliskuussa ja saa pitää ihan kiitettävänpituisen tauon opiskelusta syksyllä, olo on mitä mahtavin. Eräänlainen välietappi on saavutettu, loppu häämöttää jo ihan nurkan takana.

Olisin voinut juhlia tänään, lähteä rentoutumaan ja tyhjentämään päätäni pänttäämisen ja stressin tuomasta kuormituksesta kuten aiemmin vähän suunnittelin, koska olen kyllä jonkinmoisen drinkkini ansainnut. Mutta oon ollut kotiin tultuani niin väsynyt, etten uskalla enää poistua täältä tänä iltana. Jos lähtisin kuoharilasilliselle, hyvin todennäköisesti kirjaimellisesti sammuisin kuppilan pöytään - joka ei todella tapahdu minkäänlaisen överihumalatilan johdosta vaan puhtaasti väsymyksestä. Tyydyn tänään vain makaamaan sohvalla viltin alla ja se on ihanaa. Huomenna sitten uudet suunnitelmat ja seikkailut.

Aiemmin tuntui kuin se päivä, jolloin syksyn osuus kirjoituksista olisi ohi tulisi vasta vähän suuremman iäisyyden kuluttua. Aika tuntui matelevan. Mutta lopulta se selvästi saapui kuin saapuikin ja nyt mulla on seuraavat kolme viikkoa pelkkää lomaa. Aion nauttia syystunnelmasta, kirpeästä ulkoilmasta ja kaikenlaisesta mukavasta tekemisestä. Maanantaina alan puuhastella omiani sekä eläinten asioita. On kissojen lääkäriä, omia lapsettomuushoitoja ja kaikenlaista muuta mitä olen kuumeisesti odottanut. Nyt pääsen keskittymään juuri niihin, ja marraskuussa alan puurtamaan kasaan vielä viimeisiä opintoihini liittyviä kursseja, niin saadaan pistettyä ensi keväänä homma kokonaan kerralla pakettiin.

Nythän rustailin siis kasaan
äidinkielen,
(Tekstitaito)
Äidinkielen esseekokeen,
Ruotsin
ja Terveystiedon.
(Linkkejä klikkaamalla pääset Ylen julkaisemiin tämän syksyn ylioppilaskokeisiin.)
Toki nyt pienen paniikin kanssa odottelen lopullisia tuloksia. Parin viikon kuluessa saadaan alustavat tulokset, lopulliset pisteet arvosanoineen tulevat marraskuun lopulle mennessä. Kyllähän ne vähän stressaa minut tuntien, mutta ei auta kuin odottaa - muutakaan en voi tehdä enkä niitä kiirehtiä. Täytyy yrittää karistaa asia mielestä loman ajaksi, eiköhän se onnistu kunhan päääsen kunnolla rentoutumaan ja solahdan lomatunnelmiin... Kunhan vain saan paperit, joilla pääsen hakeutumaan haluamaani jatko-opiskelupaikkaan niin se riittää. Ehkä juuri toivomani jatkosuunnitelmat onkin se syy mikä tuppaa iskemään paineita pintaan vielä suoritusten jälkeenkin tässä niitä tuloksia odotellessa...

Koulun puolesta erityisjärjestelyt oli hoidettu mahtavasti. Oman kirjoitustilan lisäksi kokeen valvojat ovat joka kerralla käyttäneet Oonan vähintään kerran ulkona, tuoneet sille vettä ja muutenkin kaikesta, kuten tekniikan toimivuudesta ja kokeiden mahdollisimman mukavasta suorittamisesta on huolehdittu oikeasti hyvin. Ei ole todellakaan ollut valittamista :)

Näissä tunnelmissa siis aloittelen lomaa ja jännityksellä odotan uusia tuulia. Lähinnä nyt hoitojen suhteen sekä eläinlääkärireissua. Nämä ovat ne seuraavat isommat kohokohdat tähän syksyyn :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti