lauantai 13. elokuuta 2016

Otteita opaskoira- Oonan työpäivästä

Heippa! Kerroinkin täällä jo aiemmin, että meillä oli suunnitelmissa tehdä pieni video opaskoiran työhön liittyen. Kuvattiin video muutama viikko sitten, ja nyt se on valmis teille näytettäväksi.

Mukana on pääasiassa työotoksia, mutta pari pätkää tauolta mahtui mukaan myös. Jälkeenpäin mietin, että ehkä koko kuvauksen olisi voinut hoitaa jossakin koiralle enemmän tuntemattomassa paikassa, koska nämä tutut reitit ovat sille jo niin helppoa kauraa, että mitään varsinaista pähkäiltävää tässä ei nyt nähdä. Mutta ehkä myöhemmin kuvaillaan vielä lisää hieman eri ympäristössä, vaikkapa syksymmällä. Jostain syystä mua jännitti kamalasti toi kamera, kun siitä on jo useampi vuosi kun minua on viimeksi mihinkään kuvattu. Melkoista koiralle lässyttämistähän se on, enkä ehkä ole luontevimmillani. Mutta selittelyt sikseen ja laitetaan pätkä rohkeasti esille. Tässä sitä nyt tulee, olkaapa hyvät! Jos herää jotakin kysymyksiä tai muita kommentteja, niitä voi reippaasti jättää postauksen kommenttiboksiin :)

2 kommenttia:

  1. Näetkö sä kuitenkin jotain vai ootko ihan koiran varassa? Miten teet ruokaostokset? Entä vaatteet?

    VastaaPoista
  2. Näen valaistuksesta riippuen sellaisia suurempia asioita (ihmisiä, huonekaluja jne). Toki mun näkökyky on normaaliin ihmisen näköön verrattuna ihan olemattoman pieni, mutta kyllä siitä on arjessa apua, ja jos silmäni yht'äkkiä laitettaisi täysin pimeäksi, se tuntuisi aika pelottavalta. Itsenäinen liikkuminen ja pärjääminen on tärkeä edellytys ennen koiran saamista. Sen kanssa liikkuessa täytyy itse aina olla kartalla siitä, missä milloinkin mennään ja tunnettava reitit. Toki koirakin niitä oppii, mutta pelkästään koiran varaan ei voi laskea :)

    Teen ruokaostokset pääosin itse. Joissakin tilanteissa pyydän myyjältä apua, esimerkiksi silloin, kun tietyillä tuotteilla on samanlainen pakkaus mutta sisältö on täysin eri. Esimerkkeinä vaikka maito- ja litran jogurttitölkit. Onneksi kuitenkin monissa tuotteissa on omanlainen ja selkeä pakkaus, minkä oppii hyvin muistamaan, esimerkiksi jauhelihoissa ja broilereissa. Vaatteita tykkään ostella myös. Siellä toki on apu paikallaan, että naistenvaateosasto löytyy :) Mutta vaatteeni valitsen itse. Jotenkin sen vain tietää, mikä on sopiva ja oman tyylinen, siihen on kehittynyt tavallaan omanlainen "vaisto" plus sellainen näppituntuma, sitä on vähän hankala selittää. Värejä en erota tummaa ja vaaleaa sävyä lukuunottamatta toisistaan, joten värivalinnoissa toivon, että joku vähän auttaa. Pukeuduin jossain vaiheessa aiemmin oikeastaan vain mustaan, mutta aloin myöhemmin valitsemaan myös muita värejä, ettei tyyli aivan synkäksi ja tylsäksi menisi. Mitään sellaista en kuitenkaan päälleni pue, joka miellyttäisi jotakuta toista, muttei ollenkaan itseäni :)

    Kiitos hyvistä kysymyksistä! :)

    VastaaPoista