maanantai 28. marraskuuta 2016

Raivostuttava testiralli

Sanoisin, että nyt alkaa hiljalleen hymy hyytyä niin Clearbluen digitestissä kuin myös omilla kasvoillani, ja vitsivarastot olemaan aikalailla tyhjillään. Testaamisasiat ovat täällä pahasti solmussa ja hermot siitä syystä koetuksella. Tekisi mieli heittää testipaketit sekä kamera mereen, ihan koko testausvälineistö.

Tässä osoitteessahan testien tekeminen kulkee joka kerta seuraavan kaavan mukaisesti: Herään aamulla tiettyyn kellonaikaan, jonka olen aina kenen milloinkin kanssa sopinut, että kohdataan joko Facebookissa tai vaihtoehtoisesti alan laittaa tekstareita puhelimeen. Teen testin rauhassa, mikä ei sinänsä ole vaikeaa - digitestein kuitenkin helpompaa kuin liuskoilla. Sitten alkaa se rasittavin osuus. Yritän kuvata tuloksia. Otan useita, eri valossa ja eri paikoissa: Parvekkeella, keittiön pöydällä, olohuoneen lattialla... Onpahan tarjolla monta vaihtoehtoa joita tarkastella, jos ja kun kaikki otokset eivät ole syystä tai toisesta, yleensä huonosta valosta tai heilahduksesta johtuen onnistuneet. Lähetän jokaisen kuvan samanaikaisesti tai peräkkäin, riippuen millä laitteella ne lykkään eteenpäin tulkittavaksi. Tämä on jotenkuten aina onnistunut, kun on riittänyt aikaa ja kärsivällisyyttä löytää se sopiva kuva.

Mutta sitten kun kerran käy niin, ettei sitä selkeää kuvaa vain ole eikä tule, vaikka miten päin yrittäisi käännellä ja väännellä, hakea oikeaa kohdetta. Kaikki kuvat liian sumeita, eikä tuloksesta voi olla täysin varma. Kun vielä kissa laittaa tassunsa siihen soppaan pyyhkäisemällä liuskatestin mukaan omiin rientoihinsa ja kadottaa sen sekunnissa toiselle puolelle asuntoa, ei voi muuta kuin usean perkeleen ja muiden ärräpäiden saattelemana laskea kameran käsistään ja luovuttaa. Näin kävi tänään. Homma jäi ikäänkuin kesken, koska mulla oli kiire koululle ja toisekseen olin räpsinyt jo niin monet kuvat, että vähemmälläkin naputtelulla saa varmasti käteensä jännetupentulehduksen tai muun rasitusvaivan.

Raskaustesti on vielä ihan kevyttä keittoa verrattuna ovulaation bongailuun. Sen voi tehdä sitten milloin tahansa, jos kuukautisia ei kuulu ei näy, eikä asian kanssa tarvitse kulkea kello kaulassa. Ovulaatio on hyvä testata aina aamuisin ja joka ikisenä ennalta suunniteltuna päivänä, jotta ehtii soitella klinikalle ajoissa. Kuvaushommaan olen päätynyt, koska oikeastaan kaikki kaverit ja tutut asuvat sen verran kaukana minusta, että olisi ehkä hieman kohtuutonta pyytää heitä poikkeamaan aikaisin aamulla ennen töitä / koulupäiviä luokseni tutkimaan testiviivoja. Ilta-aikaan voi olla jo myöhäistä.

Eli lopputuloksena on nyt se, etten tiedä onko lh-huippu tänään olemassa vai antaako se vielä odottaa itseään. Saattaa olla, mutta täyttä varmuutta ei pysty lupaamaan. Koitan vielä aamulla uudestaan. Jos testi näyttää negatiivista tai kuva pettää, ei tässä auta muu kuin mennä ultraan. Jos ovulaatio on tapahtunut tänään, ehtinee inseminaation tehdä vielä huomenna. Ja jos folli on yhä paikallaan, tässä ei varsinkaan silloin ole hätää. Rasittavaksi tämä alkaa joka tapauksessa käydä. Tätä varten tarvitsisi istua kunnolla alas, rakentaa jokin toimivampi suunnitelma tulevia testauksia varten, etten missaa ovista tällaisen sähläämisen vuoksi.

En edelleen ymmärrä, miksi testiliuskojen on oltava niin valtavan pieniä. Eikö niitä voisi valmistaa eri kokoisina? Tai asentaa digitestiin jonkinlaisen äänimerkkiominaisuuden, jotta ihan jokainen tietoa tarvitseva saisi niistä irti tarvitsemansa infon. Olemassa on jos vaikka mitä puhuvaa laitetta: On kelloa, kuumemittaria, henkilö- ja muuta vaakaa, puhelinta, tietokonetta, melkein mitä tahansa kuvitella saattaa (itselleni kello ja kuumemittari puhuvina versioina ovat tuntemattomia, jossain olen niihin kyllä törmännyt ja tiedän niitä olevan). Missä ovat vastaavat digimuotoiset ovulaatio- ja raskaustestit? Jokin todella reilusti suurentava suurennuslasi toimisi mulle myös, mutta mistään en ole kyseistä kapistusta vielä löytänyt. Onko sellaista edes olemassa, jolla saisi kuvan moninkertaiseksi? Apteekin halppislasista ei ollut mitään apua, testattu on.

Että nyt mietitään ja vähän vielä lisää pohditaan ja ihmetellään kuinka tässä käy. Elän kyllä siinä uskossa, ettei mitään vahinkoa ole vielä tänään päässyt tapahtumaan, veikkaan että aikaisintaan huomenna voisi olla tuon lh-huipun hetki. Huomisaamuna olen joka tapauksessa yhteydessä klinikalle testituloksesta riippumatta. Eipähän jää epäselvyyksiä tai mikään mielenpäälle kaihertamaan...

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Kuulostaa kyllä hankalalta, mutta kertoo myös motivatiostasi: mitäpä et lapsen eteen tekisi. Mä olen usein miettinyt tiukoissa paikoissa, että nyt mua vaan testataan, että ansaitsenko äitiyden. Tiedän, että kuulostaa hullulta, mutta jotenkin se ajatus, että teen asioita tulevan lapseni vuoksi, saa mut jaksamaan.
  Ihan jännityksellä odotan, miten sulla tämä kierto etenee! Pidän peukkuja pystyssä :)

  VastaaPoista
 2. Ovistestiä ei muuten kannata tehdä kovin aikaisin aamulla. Muistelisin jossain testissä lukeneen, että klo 10 jälkeen aamulla. Eikä ainakaan aamupissasta. Minulle lääkäri sanoi että paras aika testata on klo 14 iltapäivällä. Toki jos se aiheuttaa ongelmia klinikan suhteen, niin sitten ei ole hyvä aika. :)

  VastaaPoista
 3. Bea, tosiaan motivaatiota selkeästi löytyy. Pakko vain koettaa kaikki keinot käyttää mitä ikinä keksii, on tässä kuitenkin sen verran isoista asioista kyse :) On hyväkin yrittää ajatella vaikeissa paikoissa positiivisesti, mikäli vain suinkin mahdollista, se keventää askelia eteenpäin. Mulle on usein tässä elämän varrella jo tähänkin asti sanottu, että ne toivotut asiat tuntuvat sitten paljon paremmilta, kun niitä on joutunut kauemmin odottamaan ja on tullut polulla takapakkia. Ja niinhän se on sitten lopulta ollutkin. Ehkä tämän asian kanssa käy sitten aikanaan samoin. :)

  Annika, mulle klinikalla taisi lääkäri juuri sanoa, että aamulla tuo testi tulisi tehdä. Mutta siinä oli ehkä se, että tosiaan kun klinikka menee kiinni käsittääkseni klo 16, niin täytyy ehtiä varata inseminaatioaika, jos se on tarkoitus tehdä samana päivänä positiivisen testin kanssa. Saattaisi ollakin hyvä tarkistella vaikka jo näissä välikierroissa testipäivinä pari kertaa vuorokaudessa, niin voisi havaita jos jotain eroja tuloksissa sittenkin löytyy :)

  VastaaPoista