torstai 4. elokuuta 2016

Ihana tex mex-salaatti broilerista




Nyt kun kesä alkaa olla lopuillaan, ja oon ainakin itse aikalailla täynnä kaikenlaisia grilliherkkuja, alkaa olla aika siirtyä pikkuhiljaa vähän kevyempiin vaihtoehtoihin. Tein tänään ensimmäistä kertaa tex mex-salaattia. Yleensähän tämä tehdään jauhelihasta, mutta esimerkiksi kana on kivaa vaihtelua. Tästä salaatista on yhtä monta variaatiota kuin on tekijöitäkin, joten ohjetta voi vapaasti muokata mieleisekseen. Tässä kuitenkin mun versio, ja voin kertoa että tuli kyllä tosi hyvää, vaikka itse sanonkin :)

Tarvitset:
Jäävuorisalaattia
Pikkutomaatteja, esim. luumutomaatteja
Tuorekurkkua
Broilerin fileepihvejä (marinoitu tai maustamaton, tässä oli valkosipulimarinoituja)
Motsarellajuustopalloja (voi laittaa myös raasteena)
Kevytkermaviiliä
Maissilastuja, joko maustettuja tai ilman
Valkosipulidippijauhe
Tako-mausteseospussi
1,5 dl vettä

Tee ensin valmiiksi kermaviilikastike. Sekoita valkosipulidippijauhe hyvin kermaviilin sekaan ja laita jääkaappiin tekeytymään salaatin valmistusajaksi. Leikkaa fileepihvit sopivan kokoisiksi paloiksi, sellaiseksi mikä itseä miellyttää. Paista pannulla kypsiksi. Lisää vesi ja tako-mausteseos, anna hautua kunnes vesi on haihtunut. Revi jäävuorisalaattia lautaselle. Kuutioi kurkkua ja puolita luumutomaatit mukaan. Laita vielä broilerit sekä motsarellapalloja, lopuksi murskaa maissilastuja esim. pakastepussissa ja ripottele salaatin päälle. Viimeistele vielä kastikkeella ja nauti.

Ananas olisi sopinut tähän myös mainiosti, sitä kannattaa kokeilla, itsekin aion seuraavalla kerralla muistaa tämän. Se tuo kivasti makeutta.





maanantaipäivä vierähti Sipoossa marjapensaiden kimpussa. Meillä asuu siellä tuttuja, ja pääsin tänäkin kesänä viime kesän tapaan tyhjentämään pensaita ja vähän mustikoitakin lähimetsästä. Pakastin alkaa olla jotakuinkin täynnä, eikä sinne enää juuri mitään muuta mahdu. Siitäkin huolimatta huomenna täytyy päästä vielä mustikkametsään. Koska olen maalta kotoisin, se selittänee ainakin osittain sitä, kuinka viihdyn metsissä ja ylipäätään luonnon hiljaisuudessa niin paljon. Käytän tilaisuuden aina hyväkseni kun sellaisen saan. Siis oikea hiljainen luonto. Sellainen, jonne ei kuulu autojen äänet tai metron kolina, on vain pelkkä hiljaisuus ja luontoon kuuluvat äänet. Sitä erityistä rauhaa on haettava hieman kauempaa kuin meidän oma metsä, toki sieltäkin saan arjen keskellä tankattua riittäviä annoksia vehreää luontoa, jolla pärjää hyvin pitkiäkin aikoja.

Viinimarjat menee mehuihin tai vain smoothieihin. Mutta mitä ihmettä noista karviaisista voisi tehdä? Jotenkin ne ovat niin no... kirpakoita, etten tiedä mihin ne sopisivat parhaiten. Olisiko teillä jokin käyttötarkoitus näille? En halua enkä aiokaan pois heittää, kyllä ne on mielummin saatava hyötykäyttöön. Jos ei muuta ideaa tule, smoothieissa ne saa ainakin hyvin pieninä määrinä uppoamaan pitkin talvea :)

4 kommenttia:

  1. Meillä on mökillä paljon karviaisia ja olen aina pohtinut mitä niille tehdä. Suoraan puskasta ovat mun mielestä parhaita. Joskus olen keittänyt kiisselin, josta tuli aika kirpakkaa. En hirveästi halua lisätä sokeria yhtään ylimääräistä. Nyt tutkailin karviaisvinkkejä, monet sanovat siitä tulevan herkullista hilloa esim. kääretorttuihin. Noh, meillä leivotaan aniharvoin, joten...

    Luonnon hiljaisuus on kyllä voimaannuttavaa ja metsissä viihtyy tuntikausia.

    VastaaPoista
  2. Hillo tosiaan voisi olla hyvä. Itse en mielelläni käytä ylimääräistä sokeria muuta kuin ihan pakkotilanteissa, ja näiden kanssa se on melkein nyt se pakko, että saa enimmän kirpeyden taitettua. Eiköhän näistä jotain saada aikaan :)

    VastaaPoista
  3. Parhaita kyllä puskasta. Oon joskus kuullut minkä kans sekotettuna on ihan hyvää hilloa, mutten muista. Löytyiskö googlesta.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhkeiden arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista
  4. Näin äkkiseltään tulee mieleen, että banaanin kanssa voisi sopia, saisi vähän tasapainoa kirpeydelle sen makeudesta.

    Täytyypä käydä kurkistamassa arvontaa :)

    VastaaPoista