tiistai 7. kesäkuuta 2016

Odotettu soitto

Aikani odoteltuani, päätin vihdoin eilen soittaa itse klinikalle heti aamusta ja tiedustella, mikä on tilanne, ja missä vaiheessa hoitoasiani on. Puhelimeen vastannut hoitaja ei oikein tiennyt varmaksi, oliko neljä viikkoa sitten lähettämäni kirje saapunut perille. Hoitaja kertoi, että sihteeri tarkistaa vielä postit ja soittaa asian tiimoilta pian minulle takaisin, ja näin myös tapahtui. Noin vartin kuluttua puhelimeni soi. Kirjettä ei ollut näkynyt, mutta hän epäili, että se saattoi olla lääkärillä jossain omassa tallessa. Klinikalta luvattiin, että lääkäri soittaa seuraavana päivänä.

Tänään sitten klinikalta otettiin yhteyttä. Mutta soittaja olikin lääkärin sijaan biologi. En osannut tätä ollenkaan odottaa, mutta olin toki erittäin positiivisin mielin soitosta. Nyt asia vihdoin etenisi - ja etenihän se todella. Juteltiin siittiöiden valinnasta sekä niiden tilaamisesta. Biologi esitteli minulle vaihtoehtoja ja kertoi ulkonäköpiirteistä. Klinikalle oli vasta tehty siittiötilaus, josta päädyimme varaamaan kaksi olkea hoitojani varten.

Luovuttajan valitseminen oli hieman hankalaa, kun en ollut aiemmin juuri miettinyt sitä, minkä näköiseltä luovuttajalta siittiöt haluaisin. En ole missään vaiheessa pitänyt ulkonäköä mitenkään erityisen tärkeänä, mutta kun kerta sitä nyt pääsi valitsemaan, niin , pienen pähkäilyn jälkeen sain päätökseni tehdyksi :) Biologi auttoi pohdintaani kertomalla, että usein pariskunnat saattavat valita luovuttajansa tulevan isän piirteet huomioonottaen ja valitsemalla mahdollisimman samantapaiset, mutta itsellisenä naisena voisin esimerkiksi halutessani miettiä, millaiset piirteet vaikkapa omilla sukulaisillani on. Meillä onkin suvussa paljon tummahiuksista porukkaa varsinkin isäni puolelta, sekä käsittääkseni ruskeat silmät ovat melko yleiset. Tämä auttoi valinta-asiassa, ja lopulta päädyin luovuttajaan, jolta pituutta löytyy 184 cm, hiustenväri on tummanruskea ja silmät vihreänruskeat. (täytyy kyllä myöntää, että tällaiset piirteet vastaavat myös aika pitkälle omaa miesmakuani, tosin siinä vaiheessa en sitä kamalasti ajatellut :)) Itse olen tummapiirteinen ja ruskeasilmäinen, joten olen kyllä tyytyväinen valintaani.

Toiveestani hoidot aloitetaan vasta elokuussa. Muistan alkuvuodesta täälläkin pohtineeni, etten mitenkään kestä odottaa, jos homma venyisi niin pitkälle :) Mutta niin se aika vain kuluu. Ratkaisuun päädyin siksi, että seuraava ovulaationi osuu hyvin suurella todennäköisyydellä juhannukselle, joten joka tapauksessa se ei onnistuisi, ellen olisi kysellyt ovulaation mahdollisen käynnistämisen perään juuri ennen juhannusta. Olen luultavasti Itä-Suomessa kotiseuduilla jo tuolloin juhannuksenviettoreissulla, joten päätin että menköön suosiolla elokuulle. Heinäkuun klinikka on kiinni. Kesät kuluvat aina niin nopeasti, ettei tämäkään taatusti tee poikkeusta. Olen suunnitelmaan enemmän kuin tyytyväinen. Siittiöt on nyt varattu ja tulossa, eikä alkavalle hoidolle pitäisi enää olla mitään esteitä. Yrityskierron ovulaatio sijoittuu laskujeni mukaan elokuun lopulle, eli reilun parin kuukauden päähän. Nyt nautitaan kesästä ja valmistaudutaan tulevaan. Jos hyvin käy, syksyllä vatsa jo kasvaa. Jos käy huonommin, se ei kasva mutta en murehdi sitä nyt. Mietitään sitä vasta siinä vaiheessa, jos hoidot eivät jostakin syystä tuota toivottua lopputulosta.

Kirjeen kohtalo jäi minulle vielä arvoitukseksi. Eilen sitä ei löytynyt, mutta koska hoidot nyt vihdoin alkavat, luulen sen olevan lääkärillä itsellään tallessa. Biologi kysyi, tarvitseeko lääkärille jättää vielä soittopyyntöä, mutta en pitänyt sitä enää tarpeellisena kun tiedän että asia on nyt edennyt. Kirjeasian ehtii selvittää myöhemminkin, eikä sillä ole enää edes väliä. On ollut kaikenkaikkiaan mielenkiintoinen matka tähän asti, vaikka välillä on tuntunut hieman pitkältä. Nyt päästään sitten aloittamaan aivan toisenlaista, uutta matkaa. Mielenkiinnolla ja suurella jännityksellä odotan, mitä on tulossa :)

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Mahtava kuulla, että homma etenee :) Aikataulusuunnitelma kuulostaa hyvältä. Aurinkoista elokuun odotusta!

  VastaaPoista
 2. Vautsi, vihdoinkin alkaa sitten oikeasti tapahtua jotain! Jännää varmasti tuo luovuttajan ulkonäön miettiminen :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä että asiat lähti etenemään! Hyvää kesää ja onnea elokuun kiertoon! :)

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että asiat etenevät! :) Aurinkoista elokuun odotusta!

  Tykkään muuten sun blogin uudesta ulkoasusta! Itse tosin laittaisin mieluummin tekstin mustalla ja taustan vaaleaksi, jolloin lukeminen on vähän miellyttävämpää.

  VastaaPoista