perjantai 8. maaliskuuta 2019

Piinaa osa 2

Nyt on pakko vähän päivitellä eilistä tilannetta uudelleen, kirjoittaa ihan vaikka vain itseään terapoidakseen jos ei muuta.

Soitin tänään klinikalle heti aamupäivästä. Ilmoitin hoitajalle uuden kierron alkaneen ja varmistelin, että lääkkeet voi lopettaa.

Ajattelin, että homma on siinä, että ilmoitan heille vain tuloksen, saan vahvistuksen sille että voin heittää nuo kapselit ja pillerit jonnekin kaapin perälle tai vaikka kellarikomeroon, sinne samaan paikkaan kaikkien kassien ja nyssäköiden alle jonne aikoinaan kiikutin myös pussillisen saamiani vauvanvaatteita. Ei se ihan niin vaan sitten onnistunutkaan. Tai no varmaan olisi onnistunut jos olisin vain itsepäisesti päättänyt olla lääkkeitä käyttämättä. Mutta päätin olla tunnollinen ja kunnollinen ja noudattaa kiltisti annettuja ohjeita.

Hoitaja kyseli, millaista vuoto on. Kerroin että ihan verta kuten kuukautisissa nyt yleensä, ei aivan niin runsasta mutta vuotaa kyllä ihan selkeästi. Vastaukseksi kysymykseeni sain, ettei missään tapauksessa saa lopettaa. Että keltarauhashormoni on välttämätön sen raskauden jatkumisen kannalta. Minkä helv... raskauden? En esittänyt vastakysymystä mutta mietin sitä hiljaa mielessäni.

Lutinuksen pitäisi pitää vuoto poissa. Vuoto voi tulla kohdun suulta, muttei sen pitäisi olla kuukautisvuotoa. En ruvennut väittämään vaikken hetkeäkään usko muuhun kuin kuukautisiin, en ainakaan mihinkään hyvään ja onnelliseen. Kyllä minä kuukautiset tunnistan silloin kun sellaiset pamahtaa päälle.

Hoitaja pyysi tulemaan maanantaina aamupäivästä veritestiin, josta saadaan lopullinen tulos asiaan. Täytyisi olla klinikalla ennen yhtätoista, että saadaan tulos iltapäiväksi valmiiksi. Lupasin käväistä kympin maissa jotta saadaan tämä asia pois kuleksimasta. Siinähän se nähdään.

Koska Google on aina niin kätevästi käsien ulottuvilla aloin taas selata sitä. Lutinus ja vuoto. Lutinus ja verinen vuoto. Tarkoituksena lähinnä selvittää sitä, kuinka helposti kuukautiset voivat lyödä sen läpi.

Löysin Tampereen yliopistollisen sairaalan sivuilta esittelyn keltarauhashormonivalmisteista sekä siitä, missä tilanteissa ja kuinka niitä käytetään. Jutun lopussa kerrottiin, että raskauden alussa saattaa tulla veristä vuotoa, joka voi olla myös runsasta ja kuukautismaista. Että on erittäin tärkeää jatkaa lääkkeitä niin kauan kunnes mahdollinen negatiivinen tulos on varmasti selvillä. Olin ensin vähän että jahas, onko se sitten sitä. Mutta annoin ja oikeastaan pakotin itseni pudottautumaan moisista pilvilinnoista alas samantien. Ei näillä vuodoilla olla raskaana.

Tunnen itseni hölmöksi googlettaessani asiaa. Miten annan itseni kuvitella kaikenlaista, edes meinata sellaista, miksi annan jonkin olemattoman toivon herätä kun kuitenkin putoan sitten vieläkin korkeammalta. Ei tämä ole kiinnittymisvuotoa. Ei voi olla, koska vuodan koko ajan. En limaa tai hyytymiä, mutta verta kuitenkin. Kaikki ei voi olla hyvin, hyvin ollessaan kohtu ei vuoda näin. Ei varmasti vuoda. Ei voi. Ei mitenkään.

Käyn siis maanantaina veritestissä, sitten saan tämän kaiken taas kerran pakettiin. Olen surullinen jo nyt, mutta en uskalla edes kuvitella maanantai-iltapäivää ja iltaa ja aikaa siitä eteenpäin. Tämä kaikki on niin kamalaa. Tuntuu kitumiselta. Eipäs, ei kun juupas ja sitten kuitenkaan oikeasti ei... Tuntuu typerältä käyttää lääkkeitä, joilla ei ole enää mitään merkitystä. Tuntuu niin turhalta ja ahdistavalta miettiä kelloa, koska ne täytyy muistaa. Miksi tämä ei voisi olla jo tässä. Miksi vielä pitää odottaa. Vaikka kuinka sen tajuaa ettei siellä ole mitään eikä tarvitse jännittää, on kuitenkin tässä kaikessa niin kauan jonkinlainen jännite ennen kuin se lopullinen totuus tulee vasten kasvoja.

2 kommenttia:

  1. Voi kumpa vuoto olisi jotain muuta kuin kuukautisista johtuvaa! Tosi inhottava tilanne, paljon voimia vaikka tuskin se auttaa!

    VastaaPoista
  2. Mun mielestä on hyvä, että jatkat lääkettä ja käyt verikokeessa. Erityisesti jos on lääkkeellinen PAS kyseessä niin niissähän vuotaa 50-75% jossain vaiheessa. Vuoto voi tulla kohdusta, kohdun ympäriltä tai vaikka sieltä kohdunkaulalta. Katetrin on kuitenkin käynyt kohdussa ja siihen liittyy aina vuotoriskiä.
    Mulla on tullut ihan onnistuneessa hoidossa nimenomaan aluksi vuotoa. Ei nyt mitään ihan älytöntä, ehkä 10 terveyssiteellistä päivässä. Kerran lorisi pönttöön kanssa hyvät hetket. Verikokeella et ainakaan jää jossittelemaan asioita.

    VastaaPoista