sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Raskautumisen kikkakolmoset

Kiitos kaikille edellisiin postauksiin kommentoineille! En nyt jostain syystä saanut vastattua kaikille erikseen, Blogger ei suostunut jättämään vastauksiani joten kokeilen sitä myöhemmin vielä uudelleen :) Mutta kiva kun kommentoitte näitä juttujani, kommenteistanne tulee aina todella hyvälle mielelle :)

Olen välillä, ja varsinkin nyt viime päivinä miettinyt, mitä voisin itse tehdä raskautumiseni eteen. Kuinka voisin omilla valinnoillani ja tekemisilläni vaikuttaa siihen, että raskaus alkaisi nopeammin. Voiko siihen edes todellisuudessa vaikuttaa kovinkaan paljoa? Aina kuulee juttuja kaikenlaisista kotikonsteista, jotka voivat avustaa nopeampaa raskautumista. On kreippimehua, kaikenlaista vitamiiniä sun muuta, mutta onko niistä sitten mitään merkittävää hyötyä. Foolihappo on pyörinyt viime aikoina erityisesti mielessä. Sen syömistä suositellaan aloitettavaksi jo ennen kuin yritys on alkanut. Eli mun tulisi hankkia paketti viimeistään nyt, ja syödä sitä siihen asti että raskaudun ja vielä sen jälkeenkin. Onko teillä muilla mahdollisesti tästä kokemuksia, oletteko sitä syöneet? Olen tekemässä Raskauskeijulle tilausta digiovulaatiotesteistä, ja samaan tilaukseen voisi myös laittaa foolihappolisän.

Kaikenlaisia vinkkejähän liikkuu toki netissä vaikka millä mitalla, jos niitä tosissaan alkaa etsimällä etsimään. Toiset makoilevat puolisen tuntia inseminaation jälkeen paikallaan jalat ylhäällä, toiset pitävät piinapäivien aikana säännöllisesti lämmitettyä kaurapussia vatsallaan jne. Klinikkainseminaatioissa tuo makoilu ei ehkä ole mahdollinen, mutta kaurapussin saatan hankkia. Ihan vain siinä toivossa että jos se edes vähän auttaisi :)

Ja ne piinapäivät. Miten ne saa kulumaan? Tiedän jo nyt, ettei se ole helppoa aikaa. Stressi tulisi saada minimiin ja täytyisi yrittää olla ja elää mahdollisimman rennosti. Toki opinnot ja työt vievät jo syksyllä suuren osan ajasta, mutta vapaa-ajalle olen suunnitellut tekeväni jonkinlaista aikataulua, johon kerään itselleni jotakin kivaa tekemistä, etten ehtisi kamalasti miettiä mitä sisälläni tapahtuu tai kytätä kaikenlaisia oireita ja tulkita niitä, mitä mikäkin tarkoittaa.

Toisaalta ainakaan ensimmäiseltä inseminaatiokerralta en mitään ihmeitä odota. Onnistumisprosentti on niin pieni, että on jo nyt hyvä varautua siihen, että on erittäin todennäköistä ja lähes varmaa, että hoitoja tarvitaan useampi. Kun seuraan tätä blogimaailmaa, olen laittanut merkille, että useimmille on tehty vähintään se kolme hoitoa, ennen kuin tärppi tulee. Eli saattaa mennä pitkälle syksyyn ennen kuin mitään alkaa tosissaan tapahtua. Kun jo nyt tiedostaa tämän, on pettymyskin ehkä pienempi negatiivisen raskaustestin sattuessa kohdalle. Hoidoissa kun voi tapahtua ihan mitä tahansa.

2 kommenttia:

 1. Olen aika varma, ettei mitkään kotikonstit, kävä kyllä, vaikuta millään tavalla raskautumiseen. Seo n onnistuakseen, jos niikseen tulee. Inssissä varmasti riippuu paljon siitä, onko naisella paikat kunnossa, onko ajoitus oikea, onko lääkkeet (hormonit) oikeat, onko sperma laadukasta ja kai siihen hitunen onneakin tarvitaan.
  Minulle lääkäri sanoi, että makoilu inssin jälkeen on aivan turhaa, heti tuolista ylös vaan ja menoksi. Vähän spermaa saattaa tulla poiskin (ja tulikin), mutta silti raskauduin ensimmäisestä yrityksestä.
  Mitään kikkakolmosia en kokeillut. Foolihappo tuli kuvioihin vasta plussatestin jälkeen.
  Piinapäivät menee kyllä nopeasti, vaikka kyllä ne ovat nimensä mukaiset. Mutta itse testasin jo monta päivää ennen sitä virallista testauspäivää, joten ei siinä oikeasti ollut kun 9-10 päivää odottelua.
  Ja tuo asenne on hyvä, että varaudut useisiin yrityksiin. Minäkin ajattelin juuri noin ja sitten tärppi ensimmäisestä oli vaan huippuhieno yllätys :) Muista myös varautua siihen, että vaikka lääkäri toitottaa sitä 10% onnistumista, niin sinä voit kuulua siihen 10%:iin :)

  VastaaPoista
 2. Klinikoilla on eri tapoja liittyen inssin jälkeiseen makoiluun. Aika monissa paikoissa jäädään hetkeksi gynekologiselle pöydälle siittiösiirron jälkeen. Itsekin siinä makoilin 10-15min ja samalla lääkärin kanssa puhuttiin jatkosta.

  Noita lisiä on kieltämättä jos jonkinlaisia :) Foolihapon (600mg) aloitin hyvissä ajoin ennen raskauden yritystä. Hedelmöitysklinikallakin ensikäynnillä suositeltiin sen välitöntä aloitusta jo yritysvaiheessa (normaalin alkionkehityksen turvaamiseksi alusta asti), mikäli ei valmistetta ennen sitä ole aloittanut. Lisäksi suosittelivat pientä D-vitamiinilisää, joten ne aloitin hoitojen alussa. Kolmen viimeisen kierron ajan söin letrotsolin lisäksi Gelee Royale "ihme-kapseleita" alkukierron ajan aina ovulaatioon asti. Liekkö sitten mitään apua, mut plasebona ainakin toimi hyvin ja kohdun limakalvokin paksuuuntui paremmin kuin männävuosina koskaan. (Mulla kun on ollut ongelmaa sekä ovuloinnissa että limakalvon ohuudessa.) Vaikka kokeilun arvoisia konsteja on pilvin pimein, niin suurin merkitys raskautumisessa lie kuitenkin naisen olemassa olevalla fysiikalla ja nappi-ajoituksella :)

  Foolihappoa kyl laajasti suositellaan kaikille raskautta toivoville sen suotuisten vaikutusten vuoksi, joten sen aloitusta minäkin suosittelen :)

  VastaaPoista