perjantai 23. joulukuuta 2016

Ihanaa joulua!


Oona ei kamalasti tätä lakkia arvosta. Töissä se suostuu sitä pitämään, mut kun valjaat riisutaan niin samantien lähtee lakkikin päästä :)

Saavuin toissailtana Joensuuhun. Pientä lisäjännitystä matkaan toi VR:n opiskelijakortin muutos, joka vissiin astui voimaan jo alkusyksystä. Ajattelin hakevani päivällä ennen junan lähtöä päärautatieaseman lipunmyynnistä opiskelijakorttiini uuden lukuvuositarran, koska kyllähän sen siinä hyvin ehtii hoitaa. Kuitenkin tiistaina, tai itseasiassa jo maanantai-iltana tuli jokin kumma etiäinen että tään asian kanssa kannattaa toimia jo edellispäivänä. Hain netistä tietoa sille, saisiko tarran R-kioskilta samoin kuin liputkin, ettei tarviisi jonotella lippuluukulle. Löysin jotain epämääräistä tietoa, että nykyään kortin myöntävät opiskelijajärjestöt, joista löytyi lista VR:n sivuilta. No minä sitten soittamaan tarkennusta puhelinpalveluun että miten on asiain laita ja sieltä kuulin, että kyseisen tahon myöntämä uusi kortti tai väliaikainen opiskelijatodistus koulun leimalla täytyy esittää pyydettäessä junassa. Korttia ei ollut, eikä myöskään tilapäistä todistusta koska opintotoimisto jo lomalla, eli leiman saanti siihen hätään mahdoton. Oli pakko päätyä siihen, että liput muutettiin täysihintaisiksi aikuisen lipuksi, ja tulihan niille lopulta vähän lisähintaa. Joulun jälkeen täytyy laittaa uusi opiskelijakortti hakuun. Mutta onneksi vaistot jotain kertoo, koska jos olisin ennen lähtöä asiaa hoitanut, olisi matka saattanut siirtyä myöhemmälle, kun jouduttiin tekemään vielä lisäselvityksiä jotta saatiin lupa tehdä muutokset jo ostamiini lippuihin, kun yleensä on käsittääkseni vain ostettava suoraan uudet. Loppu hyvin kaikki hyvin ja pääsin onneksi perille.

Täällä on tehty pieniä jouluvalmisteluja, käyty viemässä kynttilöitä haudoille ja vain levätty ja ladattu akkuja tulevaa vuotta varten. Heti saavuttuani nappasin siskoltani koiran tänne mummolaan, jotta saan nauttia tuplakoiraterapiaa koko reissun ajan (tällä hetkellä se kyllä on väliaikaisesti käymässä kotonaan), aion palauttaa vasta torstaina kotiin lähtiessä. Tänään paistan vielä satsin piparipullia illalla, sitten alkaa olla valmista ja joulu saa tulla.

Niinpä toivotankin nyt ihanaa ja rauhallista joulua kaikille blogini lukijoille. Viettäkää rentoja päiviä rakkaittenne kanssa ja nauttikaa rauhasta, ruoasta ja juhlatunnelmasta. :)

2 kommenttia:

  1. Ihanaista ja rentouttavaa joulunaikaa myös sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, ja ihanaa joulua myös sinne teille kaikille! :)

    VastaaPoista