keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Tauko jatkuu

Uusi kierto alkoi eilen, eli tänään on meneillään kp2. Tämä tarkoittaa nyt, että kolmannen inseminaation ajankohta siirtyy vielä kuukaudella eteenpäin. Totesin että näin on helpompi. Ensiksikin siksi, että folliultra olisi 22 päivä, jolloin olen jo joulunvietossa muualla. Myös ovulaation ajankohta hyvin suurella todennäköisyydellä ajoittuu niin, etten ehtisi klinikalle oikeaan aikaan. Parasta nyt, että taukoillaan vielä tämä kierto ja otetaan homma haltuun sitten ensi vuoden alusta, uuden vuoden kunniaksi uudella energialla. Aika kuluu nopsaan ja tammikuun loppu, jolloin hoito toivottavasti toteutuu, saapuu reippaammin kuin huomaankaan. Hyvillä mielin siis odotan. Kuukausi on niin lyhyt aika, ettei tässä ole syytä hätäillä. Voinpahan uutenavuotena avata huoletta sampanjapullonkin, ei tarvitse selitellä siitä piinapäivien vuoksi kieltäytymistä kellekään - vaikka aika monihan projektistani jo tietääkin.

Ja olen tosiaan menossa jouluksi kotiseuduille, vaikka aiemmin mietin muuta vaihtoehtoa. Vähän jännityksellä odotan, millaisia kommentteja saan tämän syksyn hoitoihin ja ei-toivottujen lopputulosten tiimoilta. Sitä, kuinka moni rohkenee tuoda eriävät mielipiteensä esiin. Yritän ottaa asian vain niin, että jokaisella on oikeus ajatella kuten tahtoo, eivätkä ne mietteet ole minun mahdollisuuksistani millään tavalla pois. Voin ja ehdottomasti aion niistä huolimatta jatkaa hyvillä tunnelmin yritystä, tärkeintä on että itse tiedän mitä olen tekemässä. Täytyy toivoa, että uusi vuosi antaisi potkua myös hormonitoiminnalle ja laittaisi hedelmöittymisprosessiin vauhtia :)

Ovulaatiota aion testata myös joulunpyhinä ihan vain pysyäkseni kartalla sen ajankohdasta. Juuri kuluneessa kierrossahan se tuli aiemmin kuin yleensä, joten tahdon tietää, tapahtuuko se myös tässä kierrossa nopeammin. Oletteko te lukijat käyttäneet koskaan Clearbluen vilkkuvia ovulaatiotestejä? Jos oikein olen ymmärtänyt, ne kertovat vain sen, että lh-huippu on ihan muutaman päivän päässä, eivät kuitenkaan sen tarkkaa ajankohtaa. Kuinkahan selkeä valo niissä vilkkuu? Olen harkinnut testien hankkimista, jos vaikka erottaisin vilkun niistä pimeässä. Jos se auttaisi ovulaatioajankohdan hahmottamista. Nämä on toki sellaisia asioita, jotka mun on vain itse testattava mihin oma silmä pystyy. Mutta jos joku osaisi kertoa jotain, se voisi ehkä auttaa alkuun :) Kaikenlaisia keinoja on kokeiltava.

3 kommenttia:

 1. Mä olen käyttänyt CB:n vilkkuvia ovistestejä. Niissä ei mikään valo vilku, vaan harmaalla pohjalla se musta hymiö vilkkuu. Jos nyt vaan oikein muistelen. Mutta sinänsä tuo voisi olla hyvä, koska nega ja plussa ovat paikallaan ja tuo lähestyvä plussa on ainoa, mikä vilkkuu eli "liikkuu" siinä näytöllä.
  Itse olen tykännyt siitä, että pystyy vähän ennakoimaan oviksen saapumista.
  Tuo tammikuu kuulostaa hyvältä uudelle inssille. Itsekin mietin, että viitsiikö tähän joulukuun loppuun lähteä yrittämään (jos nyt tulee nega), kun ovis ajoittuu uudenvuoden päiville.

  VastaaPoista
 2. Mulla on vähän huono kokemus noista cb kahden hormonin testeistä. On käynyt niin, ettei vikkuvaa hymiötä tullut ensinkään ennen lh-huippua, mikä toki on mahdollista, vaikka testi olisi toiminut oikein. Olen myös saanut ovulaatioplussan eli pysyvän hymiön, ja oikea ovulaatio olikin 4-5 päivää siitä. Voihan olla, että huonot kokemukset ovat sattumaa, vain kahdella kierrolla olen tuota testiä kokeillut. Itse olen todellut liuskat kaikista varmimmiksi, kun voi vähän päätellä siitä viivan vahvuudesta. Mutta ehkä kannattaa kokeilla silti clearblueta, vaikka nyt taukokierrolla niin tiedät, mitä se sulla näyttää! Onhan hormonitoiminta määrien ja eritysajanjaksojen osalta tosi erilaista eri ihmisillä.

  VastaaPoista
 3. Bea: Jotenkin ajattelin heti automaattisesti, että siinä testissä näkyy vilkkuva valo. Näyttö niissä on varmaan saman kokoinen kuin ihan perus hymynaamatestissäkin, joten en sitten oikein usko, että liikkuvasta hymynaamasta olisi hyötyä. Mun tartteis saada se suurennuslasi, niin homma voisi toimiakin ihan hyvin :) Tammikuu tuntuu kyllä hyvälle ajankohdalle, saa tässä vielä hetken hengähtää ja valmistautua tulevaan, mitä se sitten ikinä eteen tuokaan :)

  Auri: Voihan toki olla sattumaakin etteivät testit oikein toimi, saattaahan niissäkin olla joskus viallisia kappaleita. Itse koen kuitenkin digitestin kaikkein varmimmaksi, kun niissä tulos on selkein, joko hymynaama on tai sitten sitä ei ole. Liuskoissa viivan tulkitseminen tuntuu välillä vähän hankalalta ja epävarmalta. Mutta makuasioitahan nämä toki ovat :) Hymynaamatestejä klinikallakin suositeltiin, mutta nyt taukokierrossa mulla on vain liuskoja, ja testailen nyt näillä ovulaation. Viivojen tulisi näkyä nyt ihan lähipäivinä, jos hormonitoiminta on kohdallaan :)

  VastaaPoista