torstai 27. heinäkuuta 2017

Hei hei heinäkuu!

Aika vilistää eteenpäin ihan hillitöntä vauhtia. Vasta oltiin kesäkuun ensimmäisessä päivässä: Olin juuri palannut kotiin kevään viimeisestä ruotsin tentistä ja koko kesä oli vasta alussa. Kohta voi alkaa jo pikkuhiljaa virittelemään jouluvaloja pitkin asuntoa ja parveketta valaisemaan syksyn pimeyttä. Tai paremminkin vain sytyttelemään niitä, sillä mulla ne ovat olleet paikoillaan ympäri vuoden. Turha niitä on lähteä irrottamaan kun pian joutuu taas näkemään ison vaivan kiinnitelläkseen pitkät pätkät johtoja ympäriinsä uudelleen :) Syksyssä on toki oma ihana tunnelmansa, joten otan senkin mieluusti vastaan, eikä harmita lainkaan syksyn kirpeys kun saa pukeutua kaikkeen ihanan lämpimään ja pörröiseen :)

Olin reilun viikon lomailemassa kotiseuduillani Joensuussa. Loma mökkireissuineen ja muine tapahtumineen oli pääosin rentoa ja hauskaa ajanviettoa, vaikka kävin jossain kohtaa läpi hieman apeampiakin hetkiä. Mutta koska haluan keskittyä nyt kivoihin asioihin, jätän syventymättä niihin sen enempää tässä postauksessa. Loman aikana otin vastaan seitsemännen pettymyksen vauvarintamalla, mutta sekin on nyt taas käsitelty ja odotan jo seuraavaa yritystä, mikä tapahtuu tämän viikon loppupuolella.


Pyynnöstäni mulle tuotiin tuttuun tapaan heti perille saavuttuani siskoni luota tämä karvapallo Oonalle kaveriksi ja itselleni iloksi ja helliteltäväksi loman ajaksi.
Kymmenen päivän aikana ehtii kaikenlaista. Tapasin perheeni lisäksi sukulaisia ja muita tuttuja, joita en ollut pitkiin aikoihin tavannut. Vietettiin enoni 50-vuotisjuhlia. Nukuin pääosin hyvin ja paljon. Nautin koirien seurasta. Nautin myös täysin siemauksin parin päivän ajan mökkielämästä, ja se teki niin hyvää. Todella mieli lepäsi, enkä tuntenut stressiä tai surrut asioita vaan juuri se hetki oli täydellinen, eikä mikään pakottanut jossittelemaan tai pyörittelemään suuria kysymyksiä mielessä - pääsin tilaan, jossa ne ehtisi myöhemminkin ja se tuntui hyvältä ja levolliselta. Harmi etten ehtinyt olla kauemmin, viikkokin olisi vierähtänyt järvimaiseman äärellä yhdessä hujauksessa. Saunoin pitkään, istuin laiturilla ja siemailin mangolimua, tein kasvonaamion, uin ja pesin hiukset järvivedessä (tekee hiuksille ja päänahalle todella hyvää). Nautin luonnosta ja grilliruoasta, ylipäätään ihan koko ympäristöstä sekä luonnon- ja naapurimökeiltä ajoittain kantautuvista tutuista kesäisen oleilun äänistä. Olen kyllä todella onnekas, että minulla on olemassa tämä mahdollisuus irrottautua arjesta. Jos vain suinkin vielä ennen talvea löytyy sopiva aikarakonen niin aion viettää jonkinlaisen pienimuotoisen syysloman mökillä.

Käytiin kotiinlähtöäni edeltävänä päivänä Saarilan maatilamatkailun maisemissa Polvijärvellä katsomassa eläimiä. Kerron tästä myöhemmin lisää.


Puutarhamansikkaa, chiliä, basilikaa ja tomaattia.
Parvekkeella oli reissun aikana tapahtunut ihmeitä. Kasvit olivat ottaneet kasvupyrähdyksen ja olin tosi yllättynyt, miten paljon niille oli tullut kokoa ja vehreyttä, lähtiessä ne olivat vielä ihan hentoisia. Salaatti alkaa olla keräysvalmista. Muista maistiaisia ei ihan vielä saada, mut hyvää kannattaakin odotella. Erillisissä ruukuissa on hernettä, paprikaa ja lisää salaattia. Niillä on kasvu melko alussa, joten jätin ne vielä pois kuvista. Hernesadon onnistumisesta ei ole takeita, ne on saaneet niin monesti osumaa kissojen tassuista että saattaa jäädä ensi kesään, täytyy suojata sit vähän paremmin. Pienoinen toivo kyllä elää, josko ne olisivat sen verran sitkeitä että tokenisivat sittenkin vielä kasvamaan. Nyt ne retkottaa multaa pitkin jokainen taimi...

Molemmat käy vuorollaan tarkistamassa mansikan kasvutilannetta :)


Nyt kun olen taas niin sanotusti palannut arkeen, täytyy kaiken grilliruoan ja muun herkuttelun jälkeen alkaa siirtymään salaatteihin ja muihin terveellisempiin eväisiin. Olin viime syksynä noin kuukauden päivät syömättä lihaa, mikä tuntui olevan vain hyväksi keholle ja jaksamiselle. Ajattelin nyt syksyn tullen lisätä enemmän kasviksia ruokavalioon ja jättää lihaa reilusti vähemmälle. Oon todella huono kasviskokki ja osaaminen rajoittuu lähinnä tofuun ja soijarouheeseen sekä erilaisiin tomaatti- ja kasvissosekeittoihin. Nyt aion kuitenkin aloittaa harjoittelun kasvisten kanssa ja hankin jonkin kasviskeittokirjan, josta voin poimia uusia ideoita ja vinkkejä keittiöön. Jos teillä lukijoilla on mielessä jotakin hyväksi koettuja reseptejä tai kirjoja, niin otan mielelläni niitä vastaan. Ehkä postauksia tulee blogiinkin aiheesta vähän myöhemmin. Kuka tietää, vaikka raskautuminenkin alkaisi helpommin kun kehokin taas virkistyy.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta lomalta. Latasi varmasti akkuja :) Ja kasvitkin näyttää pirtsakoilta! Virkeitä loppukesän päiviä ja tsemppiä uuteen yritykseen :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Kyllä todella latasi, varsinkin tuo mökillä olo. Välillä harmittaa kun se on niin kaukana, ettei tule niin usein käytyä kuin haluaisi. Toisaalta eipä sinne junalla mene kuin reilu neljä tuntia ja on melkein jo perillä, se matka menee nopsaan jo ihan rutiinilla. Ainakin joitakin pitkiä viikonloppuja vois kyllä lisätä mökkilomakalenteriin :)

    VastaaPoista