torstai 27. lokakuuta 2016

Uuteen nousuun vol. 3

Vaikka taukoa on vielä jäljellä, on silti aika pikkuhiljaa nostaa katse kohti kolmatta yritystä. Soittelin tänään klinikalle kyselläkseni siittiötilanteesta. Kuten arvelinkin, ne täytyy tilata ja marraskuun alussa klinikalle tehdään seuraava siittiötilaus. Laitoin varaukseen yhden oljen. Hoitaja kysyi haluanko samalta luovuttajalta, ja miksipä sitä vaihtamaan, kun mitään erityistä syytä ei siihen ole.

Lopetettuani puhelun tajusin, että jos olkitilaukset tehdään aina kuun alussa, olisi pitänyt sittenkin varata jo suoraan kaksi olkea että joulukuullekin ehtisi saapua vielä oma olki. No ehkäpä halunsa siitä ehtii vielä marraskuun lopullakin ilmoittaa, vaikkapa sitten tämän seuraavan inseminaation yhteydessä. Ajattelin, että haluaisin suoraan joulukuun lopulla yrittää neljännen kerran, mutta toisaalta eipä tuo maata kaataisi, vaikka yritys menisikin tammikuun lopulle. Olen nyt yrittänyt karistaa mielestäni sitä kamalaa kiirettä: Ettei tarvitse välttämättä joka kuukausi hirveällä kiireellä yrittää, eikä tarvitse edes laskea päiviä seuraavaan kertaan koska se tuo vain lisää stressiä. Nyt täytyisi pystyä rauhoittumaan ja ottamaan aina yksi hoitokerta kerrallaan. Tätä toisen oljen tilausta ehtii kyllä vielä harkita, mutta viimeistään tammikuun tilaukseen laitan varauksen, että pääsisin kuun lopussa yrittämään.

Olen tauon aikana yrittänyt olla mahdollisimman vähän ajattelematta koko hoitoasiaa, mutta toki se on helpommin sanottu kuin tehty enkä koe siinä onnistuneeni niin hyvin kuin mitä olisin toivonut. Yritän opetella ajatusmallia, että jos yksi hoito ei onnistu, niin seuraava on sitten uusi mahdollisuus. Ehkä siihen jossakin vaiheessa harjaantuu :) Olen keskittynyt mukaviin, mieltä piristäviin asioihin. Nauttinut ihanasta syksyisestä Helsingistä. Lenkkeillyt meren rannalla ja hankkinut hyvää oloa spinningistä ja salilta siinä myös onnistuen. Ostin ensimmäiset glögit viikko sitten, joita siemailin syksyiseen tapaan sohvalla viltin alla ja koitin virittäytyä edes jonkinlaiseen joulutunnelmaan. Olen viihtynyt keittiössä ja kokeillut uusia ruokareseptejä. Kasvisruoat ovat melkein vieneet mennessään ja muutamat kasvisateriat ovat jo keittiössä syntyneet. Kuvittelin olevani kovinkin surkea kasviskokki, mutta kaikki on onnistunut yllättävän hyvin vaikka itse sanonkin. Aina lautaselle ei tarvita lihaa. Olin itseasiassa melkein kuukauden syömättä lihaa, mikä on pisin aika ikinä ja loistavasti pärjäsin. Tästä lähtien alankin kokata enemmän myös kasvisruokia ja jätän lihaa vähemmälle. Huomaan kropassani tapahtuvan suunnan parempaan, olen ollut fyysisesti virkeämpi ja jaksan paremmin treenata myös. Täysin kasvissyöjäksi musta tuskin olisi, mutta vaihteluna liharuokien väliin jaksottainen pelkkä kasvisten syöminen tekee vain hyvää.

Gelee Royalea sekä foolihappoa menee päivittäin yhden pillerin verran molempia. Odotan nyt mielenkiinnolla sitä, kuinka tuo ensimmäinen vaikuttaa tähän taukokiertooni vai pysyykö koko paletti täysin samana. Alkuun mietin, että olisi kiva tietää, ovuloinko tässä kierrossa laisinkaan mutta päätin olla sittenkin tekemättä testin testiä. Ei sillä ole nyt väliä. Kun kerta taukoillaan niin sitten taukoillaan kunnolla eikä suoriteta ainuttakaan hoitokiertoihin kuuluvaa toimenpidettä. Laskin, että tästä tasan kuukausi eteenpäin ja sitten laitetaan pyörät taas pyörimään. Siihen asti hengähtelen ja keskityn muuhun. Toki ultrassa käväisen jossain vaiheessa mutta siihenkin kuluu vielä tovi. Keholla on aikaa vielä rentoutua.

2 kommenttia:

  1. Mäkin jo glögiä maistellut ja jostain syystä mulla on jo ihan joulufiilikset, muutamaan vuoteen tuota fiilistä ei ole ollutkaan, joten ihan kiva että nyt on. Paljon tsemppiä kolmanteen yritykseen, sitten kun sen aika on! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tsempeistä :) Glögi kyllä maistuu, ja nyt kun saatiin lunta maahan niin sekin ja useissa ikkunoissa jo näkyvät jouluvalot tuovat lisää joulun tuntua, sieltä se pikkuhiljaa lähestyy :)

    VastaaPoista