perjantai 18. marraskuuta 2016

Pähkinäinen proteiini-banaanisuklaapirtelöKehittelin viime viikolla ruokavaliooni uudenlaisen välipalajuoman. Kaipasin jotakin uutta ja terveellistä vaihtelua, mutta kuitenkin sellaista makeaa, joka lykkäisi viime aikoina jostakin syystä järjettömiin mittoihin paisunutta ja jatkuvaa suklaanhimoani tuonemmas. Näitä pirtelöitä löytyy jos jonkinlaista, ja jokainen voi varioida omastaan mieleisensä eri ainesosia vaihtelemalla. Mulle banaani-suklaayhdistelmän ystävälle tämä oli valtava pelastus ja voin ihan rehellisesti sanoa, että on parempaa kuin kermajäätelöön tehty peruspirtelö. On täyttävä ja nälkää pitävä, eikä jää sellaista ällöä ähkyoloa niin kuin silloin, kun on makeanhimoissaan vetänyt ison jätskipirtelötuopin naamariin :) Tästä saa tankattua kätevästi hyviä rasvoja, proteiinia ja hyvää hiilihydraattia hedelmästä. Pirtelön voi tehdä vaikka valmiiksi jo aamulla, laittaa blenderipulloon ja ottaa mukaan töihin, kouluun tai missä ikinä päivät kuluvatkaan, ja voi nauttia hyvällä omallatunnolla :)


3 dl rasvatonta maitoa
1 banaani
2 tl raakakaakaojauhetta
Pari mitallista vaniljaproteiinijauhetta. Käytän itse näitä Visaluksen jauheita, mutta käy mikä tahansa vaniljaproteiini. Tässä mun pussissa on valmis mitta, joka on noin ruokalusikallinen, eli jotain sen suuntaista siis, tai oman maun mukaan.
Pieni kourallinen cashew-pähkinöitä

Laitoin pähkinät veteen pehmenemään yön yli, että sain niistä tasaista tahnaa. Tämä ei ole kuitenkaan pakollista. Kaikki ainekset blenderiin ja tasaiseksi pirtelöksi. Takaan että on hyvää. Eikä tee enää mieli suklaata :)Ps. Päivitin blogiin myös vihdoin oman
Esittelysivuni :)

2 kommenttia:

  1. Oi vaikuttaa tosi hyvältä! Jotain tällasta on pakko kokeilla, on tää mässäily nimittäin karannu ihan käsistä taas näin pimeänä ja kylmänä vuodenaikana :O

    VastaaPoista
  2. Suosittelen testaamaan, on hyvää ja voi tehdä vaikka päivittäin. Tuolla raakakaakaojauheella saa ihanan suklaisen maun, ja banaani tasapainottaa sitä kitkeryyttä ihanasti :)

    VastaaPoista