maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulun loistoa

Tapanani on yleensä koristella koti jouluiseksi jo hyvissä ajoin tuomaan asiaankuuluvaa tunnelmaa. Tänä vuonna en ole kuitenkaan jouluna kotona vaan hyppään huomenna junaan ja lähden maalle joulunviettoon, joten koristelu jäi pelkkään valojen ripusteluun. Jouluvalot ovat ehdoton tunnelmanluoja, ne otetaan meillä esiin jo lokakuussa syysiltoja valaisemaan. Tänä syksynä ne laitettiin tosin vasta itsenäisyyspäivänä, koska muiden kiireiden takia se aina vaan jäi. Täytyy sit ensi vuonna ottaa moka takaisin ja asetella ne paikalleen jo elokuussa :)


Lumen puutteesta huolimatta Tuomaan markkinoilla Senaatintorilla pari viikkoa sitten oli joulun tuntua. Kuvaan pääsivät myös parvekkeemme jouluvalot sekä Oona kauppakeskuksessa joulukuusen alla harjoittelemassa paikallaoloa. Vaikka se fiksu onkin ja työnsä hoitaa mallikelpoisesti, on paikallaan pysyminen heikko kohta. Treenaillaan sitä välillä vieläkin, vaikka se työkoira onkin ja ikää on kohta jo yhdeksän vuotta. Kun ympärillä tapahtuu kaikkea mielenkiintoista, niistä vallan huumaavista tuoksuista puhumattakaan, meinaa usein unohtua, että on käsketty pysyä yhdessä kohtaa.


Esplanadinpuiston valotaidetta. Harmi vaan, että oltiin kuvaamassa vähän huonolla valaistuksella, joten kuva ei ihan vastaa totuutta...


Valot myös kylppärin peilin ympärillä.


Sydänvalot olohuoneen seinällä.

Lumi nostaisi kyllä ainakin mun joulufiilistä useamman numeron verran ylöspäin. Nyt on jotenkin niin lokakuumainen olo. Kuin olisi syyslomaa aloittelemassa, syksyiset puista pudonneet lehtikasat vain puuttuu. Mutta ehkäpä se tästä, ja Pohjois-Karjalan suunnalle on lupailtu vielä jonkinlaista mahdollisuutta valkoiseen jouluun. Jos en ennen joulua ehdi tulla blogia päivittämään, niin toivotan kaikille oikein rauhallista ja lämpöistä joulua. Syökää hyvin, rentoutukaa ja nauttikaa rakkaittenne seurasta. :)


Paistelin kaurahiutaleilla kuorrutettuja valkosipulisämpylöitä junaan evääksi. Ja on törkeen hyviä, vaikka itse nyt sanonkin. Itse tehdyistä tuoreista sämpylöistä ei meinaa pystyä pitämään näppejä erossa, niitä syö helposti sen kaksi tai kolmekin ilman että edes tuntuu missään. Siksi ainakaan mulla ei tule tehtyä niitä kovin usein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti